Bebek Kıyafetleri Nasıl Olmalı?
Bebek Kıyafetleri
Konu İçeriği
Bebek kıyafetleri nasıl olmalı ve nasıl yıkanmalıdır? Bildiğimiz üzere bebeklerin cildi çok hassas bir yapıya, sahip olduğu için giyimi de son derece önemli bir faktördür. Ancak günümüzde bu durumu ciddiye alan ebeveyn sayısı, oldukça nadır. İşte bende bu azınlığı göz önünde bulundurarak, bebeklerin hassas cildi, kıyafetlerden dolayı herhangi bir alerji, yaşamasın diye bugün sizler için “Bebek kıyafetleri nasıl olmalı?” başlığı altında bilgi aktarımı yapacağım.
Bebeklerin kıyafetleri, şampuanları ve bezleri, gibi vücutlarına temas eden her olgu, son derece önem arz eden bir durumdur. Asit ve alkol içeren ıslak mendiller, kenarları lastikle muhafaza edilmiş çocuk bezleri ve bunlar gibi bir çok unsur, bebeklerde pişik ve alerjiye sebep olabiliyor. Tabi aynı durum, bebek kıyafetleri içinde geçerli. Peki, bebek kıyafetleri nasıl olmalı ve hangi tür kumaşlar tercih edilmelidir?
Bebek Kıyafetleri Nasıl Olmalı?
Evet, bebek kıyafeti alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini, sizler için maddeler halinde dizayn ettim. Şimdi dilerseniz, içinde bebek kıyafetleri nasıl olmalı onun hakkında da bilgi veren, o maddelerden başlayalım.
- Bebeklerin vücut yapılarının hassas olmasından dolayı günde en az iki ya da üç kere üstleri değiştirilmelidir. Aksi taktirde koltuk atlarında ve bacaklarında, pişikler meydana gelir ve bebeğinizi, ciddi anlamda rahatsız eder. Bu sebepten, bebeğinizin sağlığını göz önünde bulundurarak, daha rahat ve ferah kıyafet tercihi, yapmanız gerekiyor.
- Terlemeyi, bir nebzede olsa önleyen kıyafetler tercihiniz olmalıdır. Acık renkli ve seyrek dokulu kıyafetleri bebeğiniz için kullana bilirsiniz.
- Bebeğiniz için kıyafet alırken bir diğer önemli noktada, alacağınız kıyafetin kumaşıdır. Kumaşların, naylon bir yapıda olup olmadığına, dikkat etmez gerekiyor. Çünkü naylon yapıda olan kıyafetler, bebeklerin cildini daha çok tahrik ederek, kaşıntıya ve kızarıklığa sebep olur.
- Kıyafetlerin, dikim kalitesi de son derece önemlidir. Eğer, dikiş yerleri bebeğinizi rahatsız edebilecek pozisyonlarda yapılmışsa, o kıyafetleri kesinlikle tercih etmemeniz gerekiyor.
- Bebeğiniz için en doğru kıyafetleri aldıktan sonraki adımınız, o kıyafetleri yıkayıp daha sonrada ütülemeniz olmalıdır. Çünkü alışveriş yerlerinde kıyafetler, mikrop almaya daha müsait olabiliyor. Bu sebepten bebeğinizin kıyafetlerini arındırmanız şart! Aksi taktirde bebeğiniz enfeksiyon kapabilir. Peki, bebek kıyafetleri nasıl yıkanır?
Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalıdır?
Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken, kanserojen madde tehlikesi barındıran deterjanlardan, uzak durmanız gerekiyor. Özellikle de cin malı diye adlandırdığımız, kalite oranı düşük deterjanlardan ve bilinmedik markalardan, bebeğinizi uzak tutmalısınız. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken, kullanacağınız suda son derece önemlidir. Kullanacağınız su, arıtılmış olmalı. Yani daha önce kaynatılmış, su kullanmalısınız. Suyun sıcaklık derecesi ılık olmalı. Çünkü soğuk su kumaşı sertleştirebilir. Aynı şekilde çok sıcak suda kullanılmalı. Çünkü çok sıcak suda kıyafetlerin rengini ve görünümünü bozabilir.
SONUÇ: Sonuç olarak ebeveynler, bebeklerin ciltlerinin daha hassas bir yapıda olduğunun farkında olarak, bebeklerinin vücutlarına temas eden her şeyi en ince ayrıntısına kadar, düşünmeleri gerekmektedir. Tabi buna bebek kıyafetleri de dahil.