Biberiye Çayı Zayıflatırmı? Neye İyi Gelir?
Biberiye Çayı Zayıflatırmı?
Konu İçeriği
Kilo vermeye çalışan birçok kişi, bitkilerden de yararlanmaya çalışır. Özellikle bitki çaylarının kilo verme üzerindeki etkisi büyüktür.
Birçok bitki arasında yağ yakıcı özelliği ile sıyrılan biberiye çayı zayıflatır mı yağ yakar mı gibi sorunlar birçok kişinin kafasını kurcalar. Gerek biberiye yağı, gerekse biberiye çayının hızlı bir şekilde yağ yakma özelliği bulunur. Kilo vermek istediğinizde günde bir iki bardak biberiye çayı içebilirsiniz.
Biberiye yağını da incelmesini istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz. Bölgeyi streç filmle sararak, terlettiğinizde, hızlı bir şekilde yağ yakımı da gerçekleşecektir.
Biberiye Çayı Neye İyi Gelir?
- Biberiye çayı kalsiyum, demir ve B6 vitaminleri bakımından oldukça zengindir.
- Kalp rahatsızlıklarına karşı etkili bir şekilde koruma sağlar.
- Vücuttaki kan akışını hızlandırır, alzheimer hastalığına karşı sizi korur, hafıza ve konsantrasyonu güçlendirir.
- Antioksidan bakımından oldukça zengindir bu sayede hastalıklara karşı etkili koruma sağlar.
- Kansere karşı etkili savunma yapar özellikle kan kanseri, meme kanseri gibi ciddi hastalıklara karşı faydalıdır.
- Soğuk algınlığı, grip gibi enfeksiyonlara karşı direnç vererek etkili bir şekilde koruma sağlamaktadır.
- Sinirsel olarak baş ağrılarına son derece iyi gelir, migren gibi ciddi baş ağrılarına da fayda sağlamaktadır.
- Kas, eklem, romatizma gibi ağrılara iyi gelir ve son derece faydalıdır.
- Astım hastalıklarına karşı oldukça iyi gelir.
- Karaciğer hastalıklarına karşıda iyi gelir.
- Adetin düzenli gelmesini sağlar ve kramp girmelerine iyi gelir.
- Kan şekeri yüksek kişilerin kan şekerini dengelemesine iyi gelir.
- Mide, mide yanması, ekşime gibi rahatsızlıklara karşı iyi gelir.
- Diş ve diş eti ağrılarına iyi gelir.
- Ciltte oluşan egzama, cilt hastalıklarına da iyi gelir.
Biberiye Çayının Faydaları
Biberiye çayının faydaları arasında başlıca yer alan yağ yakıcı özelliği, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını da sağlar.
Bununla birlikte sindirimi kolaylaştırır ve terlemeyi arttırır. Kilo vermeyi de kolaylaştıran biberiye çayı, ekstradan 100 kalori harcamanızı sağlar. İdrar söktürücü özelliği sayesinde de ödem atımına yardımcı olur.
Biberiye Çayının Zararları
Biberiye çayı, tansiyonun yükselmesine neden olabileceğinden dikkatli olunması şarttır. Hamilelerin de bu çayı tüketmemesi gerekir. Çünkü düşüklere neden olma riski bulunmaktadır.
Biberiye yağının güçlü bir etkisi vardır ve bu etki nedeniyle haricen kullanmaması gerekmektedir.
Biberiye Çayı Nasıl Yapılır?
Biberiye çayını yapmak için ilk öncelikle kurutulmuş biberiye yapraklarına ihtiyaç vardır. Daha sonra 1 fincan suyu ateşe koyarak kaynatılır ve ardından kaynamış olan su içerisine 1 çay kaşığı kadar kuru biberiye yaprakları atılır. Biberiye çayının kıvamını alması için 7-10 dakika kadar daha ateş üzerine konularak kaynatılır. Kaynatma işlemi bittikten sonra 10-15 dakika kadar da biberiye çayının demlenmesi beklenir. Demlenen biberiye çayını tatlandırmak içinse isteğe göre içerisine az miktarda bal ilave edilerek içilir.
Biberiye Çayı Nasıl Tüketilmeli?
Kilo vermek isteyenlerin aç karnına bir bardak biberiye çayı tüketmesi, yarım saat sonra da yemek yemesi tavsiye edilmektedir.
Biberiye çayı tüketmek istediğinizde mide sorunlarınızı da belirli ölçüde azaltmış olursunuz. Bu yüzden biberiye çayı şekersiz olarak herkes tarafından tüketilebilir. Biberiye yağının keskin bir kokusu vardır. Bu koku, solunum konusunda problem yaşayanların daha kolay nefes almalarını sağlar.
Bazı kaynaklarda suyun içine damlatılması gerektiği söylendiği için bu şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak yağın tüketilmemesi gerekmektedir.
Biberiye Tüketimi
Biberiye tüketmek istediğinizde, günde 2 bardaktan fazla içilmemesi gerekmektedir. Biberiye tansiyonu yükselttiği için fazla kullanılmaması gereken bir üründür.
Bazı kişilerin sağlık açısından alerjik durumu olabileceğinden biberiyenin yan etkileri konusunda bilinçlendirilmesi gerekir. Biberiye kullanımı konusunda ihtiyacınız olan her bilgiyi almanız için kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Hekiminiz size en doğru bilgiyi verecektir ve aşırı kullanımdan kaçınmanız konusunda sizi uyaracaktır.