Güneş Lekesi Tedavi Yöntemleri
Güneş lekesi tedavisi
Konu İçeriği
Melazma (güneş lekesi) tedavisinde hangi yöntemler kullanılır?
Melazma (güneş lekesi) tedavisinde kullanılan yöntemler kabaca dört başlık altında rahatlıkla toplanabilir.
- Leke giderici kremler ile uygulanan tedavi,
- Kimyasal peelingler (cilt bakımı),
- Lazer tedavisi,
- Cilt yenileme yöntemleri (somon dna, mezoterapi ve prp).
Güneş lekesi tedavisinde genelikle yukarıdaki 4 madde tercih edilir. Son zamanlarda gelişen teknoloji ile beraber en etkili yöntem olarak lazer tedavi yöntemi başta gelmektedir. Q-Switched lazer cihazı Nd YAG tipi lazer ile fraksiyonel lazerler güneş lekesi tedavilerinde önerilmiştir. Birçok işlemde kullanılan fraksiyonel lazerlerin genelde sonuçları değişkendir ve yan etki ihtimali diğer lazer cihazlarından yüksektir. Güneş lekesi tedavisinde cildinize fraksiyonel lazer kullanırken epey dikkatli olunmalıdır. Diğer lazerlerde yan etki görülme olasılığı çok düşüktür. Lazer tedavi süreci genellikle 30 dk. sürmektedir 5-6 seansta tedavi süreci genellikle sonlanmaktadır. Gözle görülür sonuçlar 2 inci seanstan sonra görülmeye başlar.
Ayrıca güneş lekelerinin cilde verdiği zararlı etkileri genellikle mezoterapi işlemi ile tedavi edilir.
Güneş ışınlarının yan etkileri (kırışıklık, sarkma ve kuruluk) gibi belirtiler için en iyi tedavi yöntemi olan mezoterapi (mezolift) yöntemi ile lazerle güneş lekesi tedavisi birlikte uygulanır.
Melazma (güneş lekesi) yüz bölgesinde nerelerde görülür?
Yüzümüzde yanaklar, alın bölgeleri ve dudak üstü güneş lekelerinin en çok görüldüğü bölgelerdir. Ayrıca güneş lekelerinin genellikle renkleri yaz aylarında koyulaşır, kışın rengi açılır. Cilt tipiniz doktor tarafından analiz ederek cildinize en uygun tedavi sürecini hazırlar. Genellik’le başlangıçta kremlerle bölge tedavi sürecine hazır hale getirilir. Güneş lekesi tedavisi genellikle kış aylarında uygulanması tercih edilir.
Güneş lekeleri için krem tedavisi nasıl etkili olur?
Güneş lekesi tedavisinde kullanılan kremler farklı şekillerde etki gösterirler.
Leke tedavisinde kullanılan ilaçların başlıca etki mekanizmaları şunlardır:
- Renk maddesi oluşumunu büyük ölçüde engeller,
- Renk hücrelerine zarar verir,
- Renk maddesinin tüm hücrelere geçişini engeller,
- Cildi yenileme etkisi gösterir.
Güneş lekesi tedavisi için İstanbul’da faaliyet gösteren 20 yıllık birikim ve tecrübeye sahip MD Dermatoloji kliniğini önerebilirim. Yüksek teknoloji lazer cihazları ve kaliteli hizmet anlayışıyla memnuniyet oranı yüksek bir polikliniktir.