Panik Atak Ve Tedavi Yöntemleri
Panik Atak Ve Tedavi Yöntemleri
Konu İçeriği
Günümüzün psikolojik rahatsızlıklarından birsi de panik atak hastalığıdır. Panik atak hastalığına yakalanmış kişiler, her günlerini korkuyla yaşar ve hiç bir günün tadını çıkartamazlar. Peki, “Panik atak nedir, panik atak kimlerde bulunur ve tedavi edilebilir mi?” bilmek ister misiniz? Bugünkü konumu tüm bu soruları yanıtlamak adına, “Panik atak ve tedavi yöntemleri” adlı başlığı altında, hazırladım ve anlatıma sunacağım. Şimdi dilerseniz birçoğumuzun hayatını çıkmaza sokan, panik atak hastalığının anlatımına, panik atağın tanımını yaparak başlamak istiyorum.
Panik Atak
Panik atak, negatif enerji ile beslenen ve kişiyi korkuyla yaşamaya mecbur bırakan, psikolojik bir hastalıktır. Sürekli tedirgin olup, her şeyden ve herkesten şüphe duyma hissiyatını uyandırır. Dolayısıyla kişiyi çıkmaz bir ruhsal korkunun içine çeker ve panik atak hastalığı bu durumdan beslenerek, daha ileri boyutlara kadar genişler.
Panik atak hastalığına yakalanmış kişinin, düşünceleri hep olumsuz olur ve her konuda her zaman, aklına en kötü olgu gelir. Bu sebepten de hep tetikte bekleyen asker gibi devamlı etrafı, korku ve tedirginlikle izler. Elinde olmadan etrafındakilere, tepki uygulayarak yaptıkları her şeye karışır. Hatta dahada ileriye giderek, kedisi yapmak ister. Başta da bahsettiğim gibi panik atak hatalığı, beslenen bir psikolojik hastalıktır. Kişi bu tarz hareketleri ile hastalığı, besler ve dahada güçlendirir. Bu sebepten uzmanlarımız hastalık ilerlemeden, zihinsel tedavi yöntemlerine başlanması konusunda, uyarıyor. Aksi taktirde hastalık ilerleyip, kişinin hayatının her yönüne dağılır ve kişi, alanında uzman bir psikologdan ciddi bir desteğe, ihtiyaç duyar. Hatta seanslar başarısız olursa, ilaç tedavisine bile başlayabilir. Peki, bunların olmaması için ne yapılmalı? Tabi ki hastalık ilerlemeden zihinsel tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.
Panik atak hastalığının belirtileri başlar başlamaz, hastalık ilerlemeden kişi bilinçli davranarak, evde kendisi de zihinsel tedavi yöntemlerini, uygulayabilir. Peki bu zihinsel tedavi yöntemleri nelerdir ve nasıl uygulanır?
Tedavi Yöntemleri
Kişinin panik atak hastalığı ilerlemeden, zihinsel tedavi yöntemlerini nasıl uygulaması gerektiğini, sizler için maddeler halinde dizayn ettim.
Zihinsel tedavi yöntemleri;
- Düşünce sistemini değiştirmeli,
- Korku ve vesvese veren duygulardan uzak durmalı,
- Her zaman her şeyde olumlu düşünmeli,
- Çok korkunç bir olay dahi bile olsa, bardağa dolu tarafından bakmalı,
- Takıntılı olduğu her konudan vazgeçmeli,
- Olumlu düşünme sistemini geliştirmeli,
- Devamlı aklına gelen korku barındıran ve tedirginlik yaratan o düşünceleri olumlu düşünceler ile azaltmalı,
- Yaptığı bu zihinsel tedaviye inanması ise panik atak tedavinin en önemli adımıdır.
Panik atak hastalığının zihinsel tedavi yöntemi, sizlerinde gördüğü gibi hepsi düşünce sistemi üzerinedir. Peki, neden? İlk başta da bahsettiğim gibi panik atak negatif düşünceler ile meydana gelip, beslenen psikolojik bir hastalıktır. Bunun sebebi ise kişinin olumsuz düşünce sistemine sahip, olmasıdır. Bu yüzden kişi öncelikle düşünce tarzını, değiştirmesi gerekiyor. Tedavinin sonuç vermesi içinde daha sonradan pozitife çevirdiği, o düşüncelere inanması şart! Çünkü insan vücudunda görünmeyen enerji sistemleri vardır ve bu sistemleri, daha iyi kullanmayı bilmediğimiz için de bilinçsizce düşündüklerimiz, bizleri her türlü ruhsal hastalıklarla baş başa kalmamızı sağlıyor.
Düşünce sistemi zannedildiği kadar basit değil. Düşündüklerimize dikkat! Kişi, olumsuz düşünüp, düşündüğüne de inanırsa, inandığı o olgu delilleri ile gerçekleşir. Dikkatinizi çekerim, ‘delilleri ile gerçekleşir‘ dedim. Gerçekleştiği için de kişiyi, iyice ruhsal çöküşe sürükler. İşte panik atak hastalığı da böyle gerçekleşir. Oysa kişi olumlu düşünce sistemini geliştirir ve o düşündüğüne inansa, o olguda delilleri ile gerçekleşecek ve ona daha pozitif bir bakış acısı kazandıracak. Bu tarz düşünceler, kişinin ruh sağlığını koruyan, çelikten bir kalkan gibidir.