“Topuz saç modelleri” 80’li yıllar
Gelmiş geçmiş eskimeyen moda saç stili ve hala günümüzde kullanılan topuz saç modelleri 80′ yıllar kadinlive kadın ekibi olarak sizler için derledik.
Topuzlar geçmişten günümüze modası geçmeyen saç modellerindendir. Dağınık topuz, ense topuzu, balerin topuzu, yüksek topuz gibi çeşitleri bulunan bu saç modeli, 80’li yıllarda daha sık görülmektedir. O zaman moda olan çoğu topuz modeli, günümüzde tekrar gündemi gelip bir kaç küçük detay ile yeni saç modellerine dönüşmüştür.
80’li yılların topuz modelleri daha çok ensede ya da aşağıda toparlanan modellerdi. Saçların hepsinin sımsıkı ve tek bir noktada birleştirilmesi ile yapılan bu topuzlar, bayanlara daha da asil bir hava katmaktaydı. O yıllarda katlı kesim ya da kahkül çok yaygın olmadığı için genelde saçların önleri ya tamamen arkaya taranıyor ya da yana doğru ayrılıyordu.
Şimdilerde yine çok moda olan dağınık topuzlar, 80’li yıllarda da bayanların gözdesiydi. Günümüzde daha çok yüksek olanları tercih edilen bu topuz modellerinin o zamanlar ensede yapılanı daha çok tercih ediliyordu. Saçın ilk önce yana ayrılması, ardından hepsinin gevşek ve dağınık bir şekilde toplanması ile topuz yapılıyordu. Öndeki saçların hafif dalgalandırılması ile yüzde romantik bir ifade belirten bu modeller, günümüzde de perçemler ile birlikte kullanılmaktadır.
80’li yıllarda düğünü olan ya da düğünlere gidenlerin en çok karşılaştığı diğer bir topuz modeli ise, tepede balerin topuzudur. Günümüzde de çok sık kullanılan bu topuz o zamanlar yapıldığında yanlardan omuzlara kadar uzanan dalgalı saç tutamları çıkarılıyordu. Şimdi ise bu dalgalı tutamların yerine ya kahkül kullanılıyor ya da hiç bir şey kullanılmadan tüm saçlar toplanıyor.
80’li yıllarda kullanılan çoğu saç modelinin günümüzde de sıklıkla kullanılması, saç modasının hiç bir zaman değişmeyeceğinin bir göstergesidir. O zamanların topuzlarının hala en çok tercih edilenler arasında olması ise topuz modasının hiç değişmeyeceği ve her zaman eski modellerin üzerine farklı detaylar katılarak yeni modeller çıkarılabileceğini göstermektedir.